O nas

Hiša otrok, vrtec MONTESSORI SVET ima že 6 letno tradicijo. V juniju 2017 smo pridobili status zasebnega vrtca. Sedaj delujemo po programu montessori Angelinega vrtca iz Ljubljane.

V naši hiši otrok skrbimo, da je vsak otrok obravnavan kot individualna osebnost,  s svojimi željami in potrebami v različnih starostnih obdobjih. Naše vzgojiteljice se pretežno izobražujejo na Montessori Inštitutu, ki je ena izmed organizacij v Sloveniji, ki izvaja AMS program za naziv pedagoga montessori in v ostalih evropskih mestih. V hiši otrok MONTESSORI SVET delamo 3 pedagoginje montessori, 2 vzgojitelja, ki se izobražujeta za pedagoga montessori in 2 montessori učiteljici za starost 6-12 let. Ena izmed vzgojiteljic je prof.angleškega jezika in z otroki govori angleško, v 1 starostni skupini pa imamo pedagoginjo montessori, ki je native speaker nemškega jezika.

Zaposlujemo pedagoge, ki bodo opravili izobraževanje na organizacijah, ki jih priznava Montessori Združenje.

Vzgojiteljice opravijo veliko število ur v slovenskih vrtcih, pod strokovnim vodstvom, vodijo opazovanja otrok in vse priročnike, ki jih je potrebno izdelati (priročnik za področje jezika, matematike, znanosti, fizike, geografije, zgodovine, umetnosti, glasbe, razvoja otroka in vodenja vrtca) so njihovo avtorsko delo.

Za vsakega otroka, ki nam je zaupan, delamo najboljše za razvoj njegove osebnosti. V hiši otrok MONTESSORI SVET imamo 2 starostni skupini, od 1-3 let in od 3-6 let in ustanavljamo skupino šolskih otrok. Vsako skupino vodi Montessori pedagoginja, hkrati pa ima vsak otrok možnost samostojnega dela z montessori materiali. Značilnost pedagogike montessori je individualen pristop k otroku. Posledično so naši otroci postanejo samozavestne in samostojne osebnosti. Otroci delajo samostojno v sproščenem in prijetnem okolju. Otroci  2. starostne skupine so vključeni v Katehezo dobrega pastirja, katoliški del programa, ki jo izvaja ravnateljica vrtca.

V šolskem letu 2018/19 nadaljujemo z montessori uricami za šolske otroke. V kolikor se vaš otrok šola na domu, nas lahko kontaktirate, saj se lahko vključi v našo montessori šolo v letu 2018/2019.

slika3_mala

V naših  učilnicah imamo urejena sledeča področja:

  • Področje vsakdanjega življenja
  • Področje jezika
  • Področje motorike
  • Področje matematike
  • Področje umetnosti
  • šolska učilnica montessori

V skupini 3-6 let pa otrokom nudimo še:

  • Področje kozmične vzgoje (fizika, geografija, zgodovina, biologija, kemija)
  • Področje glasbe

Naše prostore si lahko ogledate  po predhodnem dogovoru ali na dnevih odprtih vrat. Vabljeni.

Jožica Kolar, ravnateljica