O nas

Hiša otrok, vrtec MONTESSORI SVET ima že 10. letno tradicijo. Od leta 2011 smo delovali v Vojniku koz zasebno varstvo. Ker se je število otrok večalo iz meseca v mesec, nam je hiša postala premajhna. Preselili smo se preselili v Celje, v Polule. V juniju 2017 smo se preselili na sedanjo lokacijo v Medlogu in pridobili status zasebnega vrtca. Sedaj delujemo po programu montessori Angelinega vrtca iz Ljubljane.

V naši hiši otrok skrbimo, da je vsak otrok obravnavan kot individualna osebnost,  s svojimi željami in potrebami v različnih starostnih obdobjih. Naše vzgojiteljice se pretežno izobražujejo na Montessori Inštitutu, ki je ena izmed organizacij v Sloveniji, ki izvaja AMS program za naziv pedagoga montessori in v ostalih evropskih mestih. V hiši otrok MONTESSORI SVET imajo delavci končan Montessori študij za otroke stare od 0-3 let, od 3-6 let ali še študij Montessori pedagogike v Zagrebu za starost 3-12 let. Odvisno v kateri skupini je oseba zaposlena. Vsak montessori pedagog ima različno predhodno izobrazbo, skupno pa nam je obvezno Montessori izobraževanje. Brez sledečega se ne moremo imenovati vrtec Montessori.

 Ena izmed vzgojiteljic je prof.angleškega jezika in z otroki govori angleško skozi cel dan.

Zaposlujemo pedagoge, ki bodo opravili izobraževanje na organizacijah, ki jih priznava Montessori Združenje.

Vzgojiteljice opravijo veliko število ur v slovenskih vrtcih, pod strokovnim vodstvom, vodijo opazovanja otrok in vse priročnike, ki jih je potrebno izdelati (priročnik za področje jezika, matematike, znanosti, fizike, geografije, zgodovine, umetnosti, glasbe, razvoja otroka in vodenja vrtca) so njihovo avtorsko delo.

Za vsakega otroka, ki nam je zaupan, delamo najboljše za razvoj njegove osebnosti. V hiši otrok MONTESSORI SVET imamo 2 starostni skupini, od 1-3 let in od 3-6 let. Vsako skupino vodi Montessori pedagoginja, hkrati pa ima vsak otrok možnost samostojnega dela z montessori materiali. Značilnost pedagogike montessori je individualen pristop k otroku. Posledično so naši otroci postanejo samozavestne in samostojne osebnosti. Otroci delajo samostojno v sproščenem in prijetnem okolju. 

V šolskem letu 2023/24 že imamo čakalno vrsto novih otrok, ki bi si želeli obiskovati naš vrtec. V kolikor vas zanima vpis vašega otroka nas kontaktirajte na 040-378-478 in se bomo dogovorili za obisk vrtca.

Lahko pa nam tudi pišete na: info@montessori-svet.si

slika3_mala

V naših  učilnicah imamo urejena sledeča področja:

  • Področje vsakdanjega življenja
  • Področje jezika
  • Področje motorike
  • Področje matematike
  • Področje umetnosti
  • šolska učilnica montessori

V skupini 3-6 let pa otrokom nudimo še:

  • Področje kozmične vzgoje (fizika, geografija, zgodovina, biologija, kemija)
  • Področje glasbe

Naše prostore si lahko ogledate  po predhodnem dogovoru ali na dnevih odprtih vrat. Vabljeni.

Jožica Kolar, ravnateljica